Чилич изгърмя на старта в Токио



02-10-2018 14:33 | Станко Димов

Ян-Ленард Щруф поднесе голямата изненада и победи водача в схемата Марин Чилич още в първия кръг на турнира на твърди кортове в Токио. Германецът се наложи с 3:6, 6:4, 7:6 (1) и за втори път в кариерата си (2-12) победи съперник от Топ 10.

Чилич има много за какво да съжалява, тъй като във финалния сет на два пъти сервира за мача – първо при 5:4, а след това и при 6:5 гейма. И в двата случая обаче хърватинът не успя да спечели подаването си. В тайбрека отново Чилич първи стигна до минипробив, но впоследствие Щруф взе 7 последователни точки и се поздрави с успеха.

За Чилич това беше първо отпадане на старта на турнир от пет месеца насам. Въпреки поражението, хърватинът остава на шеста позиция в класацията „Пътя към Лондон“ и ще преследва участие на финалите за трета последователна година.

„Трябва да изгледаме отново двубоя с моя екип и да анализираме нещата, които свърших добре и тези, които можех да свърша по-добре. Сега разполагам с 5-6 дни до следващия ми мач в Шанхай, така че имам достатъчно време да се възстановя физически и ментално“, коментира Чилич след двубоя, който продължи 2 часа и 20 минути.

Във втория кръг Щруф ще срещне французина Жереми Шарди. Германецът води с 2-0 победи в преките двубои.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини