Мартин Димитров спечели Държавния турнир в Санта Марина



04-10-2018 10:04 | Станко Димов

Мартин Димитров (НСА) стана шампион на Държавния турнир за мъже с награден фонд 2000 лева от календара на Българската федерация по тенис (БФТ), който завърши на Тенис център „Санта Марина“ в Созопол, а победители на двойки са Мартин Илиев („Барс“ Велико Търново) и Христо Валеов („Локомотив“ София).

Във финала на сингъл Мартин Димитров се наложи над Мартин Илиев със 7:5 6:0 и спечели титлата без загубен сет. През месец май на предния турнир за мъже в Санта Марина от същия ранг Димитров достигна до финала, където обаче загуби от Александър Донски. На трето място сега се наредиха Ивайло Керемедчиев („Дема“ София) и Христо Валеов.

Мартин Илиев и Христо Валеов се класираха за финала на двойки след драматичен обрат в полуфинала срещу Диан Недев („Шуменец“ Шумен) и Васил Димитров („Виа Тенис Стар“, София) с 2:4 5:3 10:5, а в мача за титлата бяха много по-убедителни и спечелиха с 6:4 6:1 срещу Венци Иванов („Левски“ София) и Юри Хачатрян („Локомотив“ София).

Турнирът за мъже на Тенис център Санта Марина премина при отлична организация въпреки проблемите, които дъждът създаде през изминалите дни. Неколкократните отлагания на мачовете доведоха до удължаване на турнира с един ден и на промяна на формата на срещите преди финалите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини