Пет българки продължават в Созопол



04-10-2018 10:15 | Tennis24.bg

Пет български тенисистки се класираха за осминафиналите на международния турнир „Созопол Санта Марина Къп“ с награден фонд 15 000 долара, който продължава до неделя. Топсъбитието от есенния календар на Тенис център „Санта Марина“ е от календара на Международната федерация по тенис (ITF) и е валидно за световната женска ранглиста.

Поставената под №1 Юлия Стаматова победи в първия кръг участвалата с „уайлд кард“ Розалина Юсева с 6:3 6:0. Следваща съперничка на водачката в схемата е Зиновия Ванева, отстранила с 6:0 6:1 квалификантката Денис Генчева. В друг изцяло български мач Любослава Перухова се наложи над Беатрис Спасова с 6:1 7:6(3).

№7 в схемата Габриела Михайлова и Цвети Йотова пък отстраниха тенисистки от Румъния. Михайлова победи Мария Виктория Негоита с 6:3 6:3 и ще спори за място в четвъртфиналите срещу Кристина Милетич (Сърбия). Йотова надигра ветеранката Габриела Аура Зарновеану с 6:3 6:2 и ще има тежка задача срещу №4 Анна Уколова (Русия).

Още шест български тенисистки участваха в основната схема на турнира за жени, но отпаднаха в първия кръг – шампионката от международния турнир до 18 г. миналата седмица Денислава Глушкова, нейната съотборничка от националния отбор до 14 г. по програмата на БФТ „3Т – Тенис Тийм Талант“ Стела Пеева, 15-годишната Дария Радулова, Мелади Тодорова, Кристина Капитанова и Ани Вангелова.

Младата ни надежда Дария Радулова пък е единствената българска представителка в полуфиналите на двойки. Тя и румънската й партньорка Оана Смаранда Корнеану отстраниха в първия кръг Любослава Перухова и Диана Живулович (Германия) с 6:1 6:3, а след това се наложиха над Мелади Тодорова и Дога Селен Такунячи (Турция) с 6:3 7:5. Всички други българки напуснаха надпреварата на двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини