Циципас и Щруф оцеляха в трисетови битки



04-10-2018 14:02 | Tennis24.bg

Младите надежди на световния тенис Стефанос Циципас и Алекс де Минор изиграха първия си двубой един срещу друг в четвъртък на турнира в Токио. С победата се поздрави гръцкият талант Циципас – 6:3, 5:7, 6:1, но със сигурност австралиецът ще има много моменти в бъдеще, в които ще може да вземе реванш.

На старта срещу Жил Симон Алекс де Минор отрази 4 мачбола, след което се поздрави с успеха в три сет. Срещу Циципас той спаси 2 мачбола във втория сет, но в третия не успя да оформи нов впечатляващ обрат.

„Тенисът е толкова странен спорт понякога. Днес имах възможности, при това не една, да затворя двубоя в два сета. Можех да победя с 6:3, 6:2, а за сметка на това играхме три сета. Няколко точки могат да направят огромна разлика в целия мач“, коментира Циципас.

20-годишният тенисист пристигна в Токио с неприятна серия от 3 последователни загуби, но в японската столица показва, че не случайно достигна до 15-а позиция в ранглистата.

„Знаех, че съм много близо във всеки негов сервис-гейм. Почти винаги, когато сервираше, резултатът ставаше 30:30. Така че продължавах да вярвам и да се боря за победата. В третия сет се концентрирах да правя възможно най-малко непредизвикани грешки в неговите геймове, да бъда солиден от основната линия и да запазя спокойствие“, каза Циципас.

„Принудих го да опита няколко луди точки и той допусна пропуски. Това беше причината да го пробия толкова много пъти. Опитах се да бъда спокоен и да приключвам бързо разиграванията. Така спечелих третия сет“.

На четвъртфиналите Циципас ще срещне любимецът на домакините Кей Нишикори, който няма загубен сет от началото на турнира.

За финалната осмица в Токио се класира и Ян-Ленард Щруф. Германецът, който на старта отстрани водача в схемата Марин Чилич, измъкна още една драматична победа – 7:6 (3), 6:7 (2), 6:4 над Жереми Шарди. Срещата продължи два часа и 19 минути, а в следващия кръг Щруф ще играе срещу Денис Шаповалов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини