Дел Потро все по-близо до мач със Сьодерлинг



24-03-2011 10:34 | Станко Димов

Хуан Мартин Дел Потро се класира за втория кръг на турнира Sony Ericsson Open  в Маями, след като на старта победи с 6:4, 6:4 79-ия в света Рикардо Мело.


"Сервисът ми беше на много високо ниво днес, особено във важните моменти. При 5:4 във втория сет затворих мача благодарение на началния ми удар. Пласирах няколко страхотни сервиса, но все още имам какво да се желае от този компонент от играта ми", коментира след мача Дел Потро. Преди дни в Индиън Уелс аржентинецът стигна до полуфинал, където отстъпи в два сета пред Рафаел Надал.


Във втория кръг в Маями Дел По ще срещне Филип Колшрайбрег. Двамата са в половината на Робин Сьодерлинг, с когото могат да се срещнат в трети кръг.


"Наистина ми харесва да играя в Маями. Много латиноамериканци идват да гледат срещите тук. Те ме карат да се чувствам още по-добре и се надявам да не ги разочаровам", каза още Дел Потро.


За разлика от Дел Потро, който през последните седмици бележи видим прогрес, далеч по-трудно започва 2011-та година за Николай Давиденко. Руснакът, който е шампион от Маями преди 3 години, напусна турнира още в първи кръг.

 

Давиденко бе повален в два сета - 6:4, 6:3 от Кевин Андерсон (РЮА). Роденият в Йоханесбург тенисист се представи страхотни в сервис-геймовете си, печелейки 80% от точките след първи сервис и парирайки всичките 3 опита за пробив.


"Много съм щастлив от начина, по който играх днес. Имах план, който се стремях да спазвам. В дългите разигравания се представих стабилно и контролирах събитията", коментира Андерсон.


Трагичен старт в Маями записа и бившият финалист в турнира Иван Любичич, който отстъпи в два сета пред скромния италианец Пабло Лоренци.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини