Нестеров и Димитрова в битка за големи титли



07-10-2018 08:40 | Николай Драганов

Пьотр Нестеров от варненския тенис клуб "Черно море Елит" и Катерина Димитрова от тенис клуб "Локо 98" в Пловдив се класираха за финалите на Мастърс турнирите в Реджо Калабрия (Италия).

 

Право на участие в надпреварата имат осемте най-добри при юношите и девойките до 14 и до 16 годишна възраст. Национален треньор на българите за състезанието е Кристиян Илиев.

 

При юношите до 16 г. поставеният под №3 Пьотр Нестеров победи №1 в схемата Стефан Попович от Сърбия с 6-3 7-6(3). Нестеров имаше преднина от 5:1 във втория сет, но допусна обрат за 5:6. Нашето момче показа характер и успя да стигнe до тайбрек в който спечели със 7:3 точки.

 

В спор за титлата Несторов ще спори с Даниел Линкусис-Морозовс от Латвия. Пьотр е част от групата млади родни тенисисти подпомагани от „Sport Depot". През тази година БФТенис и Sport Depot подписаха договор за подкрепа на най-добрите български таланти.

 

При девойките до 14 г. поставената под №2 Катерина Димитрова победи с 6:3, 6:4 Евалина Ласкевич от Беларус. На финала Димитрова ще играе срещу първата поставена Фатма Идризович от Сърбия.


По традиция БФТенис обезпечава участието на всичките класирали сe български участници на Мастърс турнирите на Тенис Европа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини