Джокович: Финалите на ATP трябва да напуснат Лондон



Джокович: Финалите на ATP трябва да напуснат Лондон
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
07-10-2018 10:40 | Николай Драганов

Петкратният шампион от финалите на ATP Новак Джокович се обяви за промяна на града, в който се провежда надпреварата. От 2009-та година насам най-добрите осем играчи през сезона се събират в Лондон, за да определят шампиона. Плановете са турнирът да остане в английската столица през 2018-та, 2019-та и 2020-та, но според Джокович след това е време за промяна.


"Турнирът има огромен успех и няма съмнение защо хората искат да остане там. Но аз мисля, че трябва да има промяна. Трябва да промотираме този турнир, който е най-големият в ATP тура, някъде другаде. Трябва да позволим на други градове да имат възможността да видят най-добрите осем играчи през сезона", коментира Ноле.


Според сърбина няма да има проблеми дори турнирът, който преди Лондон се провеждаше в Шанхай, да отиде в Южна Америка, където има голям интерес към тениса и дълги традиции. Вариант е също така всяко друго място в Европа, твърди Джокович. 


"Има толкова много градове, които биха поискали турнира. Кой не би искал да види най-добрите осем играчи в света? Нямам нищо против Лондон. Както вече казах, турнирът там има страхотен успех, голяма посещаемост. Лондон има своите дълбоки традиции, а тенисът е сред най-популярните спортове в Англия. Но по мое мнение - без аз да съм човек, който решава - се надявам да се премести, защото това ще е добре за спорта", завърши Ноле.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини