Мугуруса поиска повече женски тенис по телевизия



08-10-2018 10:31 | Николай Драганов

Бившата №1 в света Гарбине Мугуруса завъртя отново колелото на обществения дебат относно неравенството между половете в тениса, като призова за по-добро телевизионно покритие на женските двубои. 


Испанката, която се бори да си върна формата, след като се срина до №15 в света, приветства новия петгодишен договор между WTA и американския Tennis Chanel, като изрази надежди той да повиши покритието на женски двубои и зрителите.


"Мисля, че е чудесно. Колкото повече тенис гледаме, толкова по-добре", каза двукратната шампионка от Големия шлем, която тази седмица ще участва на турнира в Хонг Конг.


"Понякога имам чувството, че телевизиите наблягат повече на мъжките мачове, не само в САЩ, но и в други държави, в това число Испания. Хората трябва да гледат женски тенис, за да запишат дъщерите си да тренират. Да го гледаш по телевизията помага на хората да разберат, че има и женски тенис", каза испанката.


Мугуруса обаче добави, че макар да има разлика в заплащането извън турнирите от Шлема, тенисът все пак е спорт, който има "късмета" да страда да от по-малок сексизъм, отколкото в други спортове. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини