Титла за Давид Ферер



08-10-2018 10:53 | Николай Драганов

Краят на кариерата на Давид Ферер е съвсем близо и ще се случи официално догодина, но в момента испанецът се старае да напиша по най-добрия начин последните страници от великолепната си история.


Бившият №3 в света се сбогува с 2018-та година по прекрасен начин, като взе участие на "Чалънджър" турнир в Мексико и в крайна сметка триумфира с титлата.


Във финалът на турнира в Монтерей, който ще бъде запомнен като противопоставящ най-възрастните играчи в историята на турнирите от този ранг - 36-годишният Ферер и 39-годишният Иво Карлович, испанецът се наложи с 6:3, 6:4.


Ферер вдигна трофея след 69 минути игра, като не допусна нито един пробив. Това беше шести двубой между двамата ветерани, като Ферер води с 5:1 победи, и първи извън ATP тура.


Трофеят е общо 33-ти за Ферер що се касае до отличия общо от сериите "Чалънджър" и ATP тура. Той има 6 финала и 6 титли от "Чалънджър". 


Карлович от своя страна прави опит да се завърне за последен път в Топ 100. Доктор Иво, както е известен хърватинът, стана най-възрастният финалист в турнир от тази категория и спечели 20 позиции, като през новата седмица е №117. Рекордното му класиране е №14, достигнато през 2008-ма година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини