Шарди: Отворен съм за идеи как да бия Ноле



09-10-2018 08:35 | Николай Драганов

Новак Джокович е изиграл 11 мача срещу Жереми Шарди, като не само е спечелил 11 от тях, но не е загубил дори сет - 26:0. Двамата се изправят един срещу друг във втори кръг на "Мастърс" турнира в Шанхай, но французинът е готов да сложи край на тази черна серия.


"Така и не съм намерил ключа, така че ще опитам нещо ново, с риск да бъде фатално за мен. Не е трудно да вярваш в победата, когато си загубил всички тези поредни мачове и никога не си спечелил дори сет", коментира Шарди след победата си в първи кръг над Максимилиан Мартерер.


Шарди и Джокович бяха партньори в отбора на Европа на "Лейвър Къп" и демонстрираха много приятелски отношения.
"Начинът, по който играх последния път, просто не проработи. Вече съм опитвал различни неща. Ако имате идеи... готов съм да ги чуя", пошегува се французинът. 


"Кортовете тук са изключително бързи и бях изненадан - не мисля, че имаме по-бързи кортове от тези. Може би това ще ми помогне срещу Джокович", добави той.


Предстоящият сблъсък коментира и самият Джокович, който призна, че е гледал част от първия мач на Шарди. "Има мощен сервис, мощен форхенд. Базира играта си върху тях. Познавам го добре - играли сме 11 пъти. Освен това сме тренирали в Чикаго покрай "Лейвър къп" и много се шегувахме. Днес го поздравих и му казах, че явно е знаел, че ще се срещнем и затова в Чикаго, когато тренирахме и му казвах да сервира към бекхенда ми, той сервираше към форхенда. Вече беше започнал психологическите игри! Шегата настрана, той е много приятен човек", коментира Ноле. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини