Трудно, но успешно начало за шампиона



10-10-2018 17:23 | Николай Драганов

Носителят на трофея от "Мастърс" турнира в Шанхай Роджър Федерер започна с трудна победа победа тазгодишното си участие в надпреварата.


Швейцарецът се наложи с 6:4, 4:6, 6:4 над Данийл Медведев за 1 час и 52 минути на централния корт в китайския град.


Това беше първа среща между Федерер и 22-годишният руснак, който се намира под №22 в света. Само преди няколко дни Медведев спечели титлата от турнира в Токио - трета в неговата кариера и трета за сезона.


В днешния двубой Федерер първи проби още в първия гейм, но Медведев върна пробива за 2:2. При 4:4 обаче Роджър стигна до преднина от 15:40 в подаването на съперника и го проби за втори път, а малко след това затвори частта в своя полза.


В третия гейм на втората част Федерер не успя да пробие в дълъг и оспорван гейм, в който се отвори една точка пред него. Вместо това, в самия край на мача, при 5:4 и сервис на швейцареца, Медведен нанесе удар и изравни сетовете.


В началото на третата част двамата си размениха по една пропусната възможност за пробив, но при 4:4 опитът на Федерер си каза дума, той стигна до 30:40 и успя да пробие, а малко след това от първия си мачбол спечели срещата. 


В следващия кръг Федерер ще се изправи срещу Роберто Баутиста Агут, който се наложи с 3:6, 6:4, 6:1 над Макензи МакДоналд.
Маестрото преследва 28-ма титла от категория "Мастърс" в кариерата си, която ще му е необходима, за да запази мястото си под №2 в света. Това обаче няма да се случи дори швейцарецът да защити трофея си, стига Джокович да стигне до финал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини