Федерер ще търси реванш от Чорич за място на финала



12-10-2018 17:19 | Николай Драганов

Роджър Федерер се класира на полуфинал в "Мастърс" турнира в Шанхай след победа с 6:4, 7:6(4) над Кей Нишикори. 
Швейцарецът постигна шеста победа от осем мача срещу Нишикори, а на полуфиналите ще се изправи срещу Борна Чорич, победил Матю Ебдън също в два сета.


Маестрото вкара 71% първи сервис и спечели 65% от разиграните при него точки и 54% от тези при втори начален удар. Той наниза 10 аса срещу нито за Нишикори. 


Това беше първи чист успех за актуалния носител на трофея през този сезон, след като предишните му два мача завършиха с решителен тайбрек.


Двубоят обаче беше равностоен и изпълнен с реалнизирани и пропуснати възможности за пробив. Федерер реализира 3 пробива още в мача от 8 шанса, докато съперника му успя да направи два от шест възможности.


Първата част започна с дълъг гейм, преминал през пет шанса за пробив пред Федерер, преди от шестия опит той да съумя да пробие. В петия гейм беше направен и втори пробив за 4:1, и макар Нишикори да върна един от пробивите веднага след това, японецът нямаше сили за обрат. 


Втория сет започна като първия - с пробит за Федерер, този път от първата такава възможности. Нишикори обаче се върна в сета с връщане на пробива за 3:3. Стигна се тойбрека, където Нишикори първи нанесе удар, но след 4:1 не успя да вземе повече точки и загуби мача.


В другия четвъртфинал в тази част на схемата Чорич се справи с изненадата Ебдън след 7:5, 6:4 за 1 час и 33 минути игра. До този момент Федерер и Чорич са играли три пъти помежду си, като швейцарецът води с 2:1 победи. Чорич обаче спечели последният им мач - на финала на турнира в Хале през този сезон. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини