Андрея Петкович нямала енергия за тренировки заради... много приказки



26-03-2011 14:10 | Николай Драгиев

Най-добрата германска тенисистка Андрея Петкович признава, че е невероятно комуникативна, но това качество всъщност не винаги й носи само позитиви. Често тя се увличала в разговори и това пречело на тренировъчния й процес.

 

"По принцип най-голямото ми предимство е, че съм отворена към хората и обичам комуникацията. Това обаче е и най-сериозната ми слабост. Понякога е възможно да прекарам целия си ден в приказки и не ми остава енергия за тренировки. Така че се опитвам да не бъбря толкова," хилейки се обяснява Петкораци, както е известна още тя.

 

Тя разкрива и от къде датира нейния популярен танц на победата, с който е особено известна. "Бях се обзаложила с моя треньор, тъй като преди US Open 2010 бях в слаба форма. Той ми каза, че ако започна да печеля, ще трябва да направя нещо "специално" на корта. Първото "специално" нещо, което ми хрумна, бе да танцувам."

 

В момента Петкович с прискърбие признава, че не може да си позволи да яде в Макдоналдс, тъй като спазва стриктен хранителен режим. Сладките неща и сладоледа също са вън от менюто й.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини