От Чаланджър турнири до претендент за Лондон



От Чаланджър турнири до претендент за Лондон
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-10-2018 12:58 | Станко Димов

Преди 10 месеца беше невъзможно за Кей Нишикори да си представи, че ще бъде там, където е днес. Японският тенисист започна годината с участие на турнир от Чаланджър сериите в Нюпорт Бийч в края на януари, където той отстъпи с 3:6, 6:3, 4:6 пред световния №238 Денис Новиков. А сега Нишикори, който победи Франсис Тиафо във вторник и се класира за втория кръг на турнира във Виена, може да завърши сезона с участие на финалите на АТП в Лондон.

„Трудно можех да си представя подобно нещо, но сега, особено след последните няколко месеца, в които играя много добре, натрупах увереност. Щастлив съм, че върнах играта си на това ниво“, коментира Нишикори пред официалния сайт на АТП.

28-годишният тенисист в момента е на 10-та позиция в класацията „Пътя за Лондон“, където остават свободни още само три позиции за последната за сезона надпревара, която ще се проведе в периода 11-18 ноември.

За Нишикори това беше сравнително бързо изкачване към върховите позиции в Тура. В края на август миналата година той претърпя операция на китката и пропусна последните три месеца от сезона.

По време на предсезонната подготовка той промени движението си така, че да смъкне малко натоварването на китката си. „Опитвах се да не я използвам много. Разговаряхме с моите треньори и направихме някои промени“.

След ранното си отпадане в Нюпорт Бийч, Нишикори спечели 5 последователни двубоя и заслужи титлата на Чаланджър турнир в Далас. Две седмици по-късно той се завърна и в световния тур, като достигна до полуфиналите на турнира в Ню Йорк. В края на април Нишикори се конкурираше за една от най-големите титли в тура. Той игра финал на Мастърс 1000 в Монте Карло, където отстъпи пред Рафаел Надал.

След това японецът достигна до четвъртфиналите в Рим и на Уимбълдън и до полуфиналите на US Open. „Мисля, че в началото тръгнах бавно. Измъчвах се на корта и ми беше трудно да намеря ритъм. Нямах никаква увереност и ми отне известно време да се върна на 100%. Сега мисля, че се завърнах“, каза Нишикори.

Тази седмица Нишикори участва на турнира в зала във Виена. Японецът се наслаждава на австрийската столица и натрупа ценен опит извън корта. В понеделник той и още няколко от звездите в турнира посетиха прочутата Виенска опера.

„Беше много красиво, едно от най-хубавите изживявания, които съм имал в живота си. Никога до този момент не бях виждал оперен дом“.
Майката на Нишикори е учител по пиано, но тенисистът потвърди, че музикалните таланти на семейството му не са се разширили до пеене, дори в екипа му да има добър певец.

„Не пеем особено много. Мисля, че треньорът ми Майкъл Ченг се справя много като певец. Чувал съм го как пее, добър е“, пошегува се Кей. „Винаги съм искал да дойда тук и да видя Виена. Много пъти съм чувал, че това е страхотен град. Видях забележителни неща тук, определено ми харесва много“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини