Нишикори разплака Тийм и Виена



27-10-2018 10:02 | Николай Драганов

Поставеният под №5 в основната схема Кей Нишикори раочарована австрийските домакини, като победи техния фаворит Доминик Тийм в четвъртфинален сблъсък на турнира във Виена.


Японецът се наложи категорично с 6:3, 6:1 само за 69 минути игра, постигайки своята победа №39 през сезона. За място на финала Нишикори ще спори с Михаил Кукушкин от Казахстан, който в първи кръг отстрани Григор Димитров, а след това се наложи и над Андрей Рубльов и Мартон Фучович.


Тийм вече има девет участия във Виена, като в нито един случай не е успявал да премине четвъртфиналната фаза. Голяма звезда на австрийския тенис в наши дни ще трябва да почака още една година, за да опита да стане едва третият австриец в историята, който печели турнира в столицата на своята родина.


Вместо това да се случи през този сезон, Кей Нишикори направи важна стъпка към класиране за финалите в Лондон в края на сезона. След този успех той е на девето място в годишната класация, изпреварвайки Джон Иснър и заставайки именно зад Тийм. 


В другата част на схемата Кевин Андерсън надигра Борна Чорич след 7:6(2), 1:2 и отказване на хърватина. Отказване имаше и в другия четвъртфинал при 6:4, 2:1 за Фернандо Вердаско срещу Гаел Монфис. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини