Мъри си пожела Федерер за съперник на финала



29-01-2010 11:14 | Станко Димов

Анди Мъри изрази надеждите си, че ще се изправи срещу световния номер 1 Роджър Федерер на финала на Откритото първенство по тенис на Австралия. Британецът, който вчера победи Марин Чилич с 3:1 сета в първия полуфинал, очаква с нетърпение спора за титлата в неделя.

 

"Ако победиш Федерер на финал на турнир от Големия шлем - това е невероятен успех. Ще бъда на седмото небе, ако го направя. Няма по-добър начин да спечелиш титлата, освен да надвиеш Федерер на финала. Не знам дали ще играя срещу него, но ако е така, знам как да го победя", коментира най-добрият британски тенисист.
"Федерер е възможно най-тежкият съперник, който може да имам на финал на турнир от Шлема. Все още не е ясно дали ще играя срещу него, затова искам да се фокусирам само въху себе си".

 

Световният номер 4 прави страхотно представяне в Мелбърн. Той надви Надал на 1/4-финалите на турнира и от изиграни общо 6 мача загуби само един сет. Мъри вярва, че вече е готов за титла от Шлема. "Никога не съм играл по-силно в турнир от Шлема. Мачът срещу Рафа бе страхотен. Срещу Чилич също показах отлична игра. Чувствам се добре и ще бъда свеж за финала", каза Мъри.

 

Въпреки, че се намира на 11 000 мили от дома, Мъри усеща напрежението, на което е подложен от медиите. Както е известно, Анди може да стане първият британец от 74 години насам с титла от Шлема.

 

"Ако спечеля финала това ще бъде една огромна победа. В Шотландия никога не е имало сериозни тенис играчи и подкрепата, която получавам е страхотна. Искам да победя най-вече заради хората, с които работя и моето семейство, което не спира да ме подкрепя", каза още Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини