АТП отличи Джокович, Надал и Федерер



09-11-2018 18:36 | Tennis24.bg

Новак Джокович получи две от годишните награди на АТП. Сърбинът ще вземе приз за това, че завършва годината като номер 1 на церемония в неделя. Той беше отличен и с наградата за завръщане на годината, след като се върна на корта след контузия на ръката и от номер 22 се изкачи отново до върха.

Тази година Джокович спечели четири титли, сред които са тези от Уимбълдън и US Open. Сърбинът има 14 титли от Големия шлем и общи 72 трофея в кариерата си. Мариан Вайда, който се завърна в екипа на Джокович през април, беше избран за треньор номер 1 на годината.

Рафаел Надал спечели за втори път наградата за спортсменство, която носи името на легендарния швед Стефан Едберг, а Роджър Федерер взима приза за любимец на феновете.

Американците Джак Сок и Майк Брайън пък са любимата двойка на привържениците на този спорт. 19-годишният Алекс Де Миноr спечели гласуването за новобранец на сезона, а 20-годишният Стефанос Циципас има награда за най-голям прогрес през годината.

Мате Павич и Оливер Марах са отличени за това, че завършват годината като номер 1 в ранглиста на АТП на двойки, а Томи Робредо получи хуманитарната награда на името на Артър Аш.

Най-добрите турнири в категории Мастърс 1000, АТП500 и АТП250 са съответно тези в Индиън Уелс, Куинс и Стокхолм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини