Горан Джокович е новият директор на Sofia Open



10-11-2018 15:11 | Станко Димов

Горан Джокович е новият директор на Sofia Open. Сърбинът, който е чичо на световния №1 Новак Джокович, проведе среща със спортния министър на България Красен Кралев и президента на БФТ Стефан Цветков. След срещата Кралев използва профила си във „Фейсбук“, за да обяви новината.

"Днес проведох работна среща с новия директор на тенис турнира от сериите АТП 250 „Sofia Open“ Горан Джокович.
С него и президента на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и вицепрезидента на централата Огнян Илиев обсъдихме детайли около организацията на четвъртото издание на надпреварата. Турнирът се организира откомпанията Brand plus, която представлява собственика на седмицата, в която се провежда състезанието в София и Българската федерация по тенис.

Джокович ми сподели имената на играчите, които са потвърдили участие до момента, като според него българските фенове ще бъдат приятно сюрпризирани и се очаква четвъртото издание на турнира да бъде най-силното до момента.

Горан Джокович е чичо на световния №1 Новак Джокович и дълги години е част от неговия щаб. От 2009 до 2012 г. е директор на турнира „Serbia Open“. През същия период е и член на турнирния съвет на АТП. От 2015 г. до сега е вицепрезидент на Сръбската тенис федерация. Почетен консул на Сърбия в Княжество Монако. Завършил е икономически науки в Белградския университет.

В 12.00 часа утре (11 ноември) заедно с Горан Джокович, Стефан Цветков и Кай Годхинди – изпълнителен директор на „Sofia Open“ и официален представител на притежателя на правата „Dubai Duty Free“ ще дадем откриваща пресконференция за „Sofia Open“ 2019. Събитието ще се проведе в зала „Опера“ на хотел InterContinental Sofia (Площад „Народно събрание“ №4). В 13.30 часа утре Горан Джокович ще наблюдава тренировка на млади български тенисисти на Националния тенис център в Борисовата градина".

Горан Джокович заменя на поста австралиеца Пол Макнами.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини