Ноле: Чувствам се освободен и във форма



13-11-2018 10:45 | Николай Драганов

Новак Джокович стартира участието си на финалния турнир на ATP в Лондон с отлична победа над Джон Иснър и изглежда суперфаворит за титлата. Сърбинът вече получи наградата за №1 в края на сезона, а по собствените му думи това има отношение към играта му.


"Не мисля, че това е причина да доминирам по този начин в мача. Просто се подготвих добре за него и изпълних всичко много добре. Но е вярно, че идвайки тук усещах по-малко напрежение, след като знам, че съм си осигурил първото място в ранглистата", призна Джокович след победата над Иснър.


Може би най-показателната статистика в мача е тази, че Големият Джон спечели само 64% от разиграните точки при негов първи сервис. Достатъчно показателен факт с оглед досегашната статистика на Иснър през сезона - 81.4% спечелени точки при негов вкаран първи сервис. 


Запитан къде се нарежда Джокович сред играчите с най-добър ретур, срещу които е играл, отговорът на Иснър беше еднозначен: "Той е №1, №2 и №3. Той е най-добрият играч на ретур, срещу когото съм се изправял, без съмнение. Казвал съм това и преди. Той е много добър", призна американецът. 


Следващият двубой на Ноле ще бъде срещу Александър Зверев. Двамата делят по една победа в два мача до този момент, но сърбинът се наложи по брутален начин наскоро в Шанхай, губейки само три гейма.


"Чувствам се във форма психически и физически. Очаквам мача с нетърпение. Добре е, че имаш ден между мачовете тук в Лондон, а също така три гарантирани двубоя в групите. Очевидно се поставих в добра позиция с тази чиста победа. Очаквам мача със Зверев, който също постигна чист успех. Би трябвало да бъде страхотен мач", коментира Ноле. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини