Лондон, ден 7: Време e за полуфинали!



17-11-2018 09:03 | Николай Драганов

Финалистите в тазгодишното издание на финалния турнир на ATP ще станат ясни днес. Роджър Федерер, Кевин Андерсън, Новак Джокович и Александър Зверев успяха да се измъкнат от своите групи и ще спорят днес за място на финала.


В първия двубой за деня, който трябва да започне около 16:00 часа българско време, победителят от група "Лейтън Хюит" Роджър Федерер се изправя срещу втория в група "Густаво Куертен" Александър Зверев.


Швейцарецът започна много лошо участието си в Лондон през този сезон, като допусна поражение от Кей Нишикори. Но 37-годишният шесткратен шампион отговори на предизвикателството и след две чисти победи все пак си гарантира първото място в групата, класирайки се на полуфиналите за 15-ти път. 


Това ще бъде шести мач между двамата, като Федерер води с 3:2 победи. Двамата играха за последно именно на финалния турнир на ATP в Лондон през миналата година, когато швейцарецът се наложи с 2:1 сета в груповата фаза. 


"Страхотно е, че се класирах на полуфиналите, но турнирът не е свършил. Всички опоненти са много добри, те са най-добрите в света. Играя срещу Роджър, което ще бъде много труден, но надявам се хубав мач. Ще видим колко далеч мога да стигна", коментира Зверев. 


"Винаги съм опитал да подходя така към програмата си, че да си запазя сили за този турнир. Щастлив съм, че имах добра седмица, макар да не изглеждаше така в началото. Но успях да се завърна и да покажа добър тенис", каза от своя страна Федерер.


Вторият двубой на сингъл за деня е насрочен за 22:00 часа българско време и ще противопостави световния №1 Новак Джокович и поставеният под №4 в схемата Кевин Андерсън. Двамата ще се срещнат за трети път през сезона и за втори път в Лондон, след като Ноле спечели титлата на Уимбълдън именно на финал срещу Андерсън.


Сърбинът постигна победа и преди седмици в Шанхай, а общо през годините двамата са играли осем пъти досега, като Ноле води със 7:1 победи. Единственият успех на Андерсън датира от преди 10 години - в първия им мач в Маями през 2008-ма. 


Джокович беше безмилостен в груповата фаза и постигна три победи, докато Андерсън стартира отлично с два успеха, но загуби от Роджър Федерер в последния си мач, отстъпвайки му първото място в групата. Южноафриканецът е дебютант в заключителния турнир на ATP и е шестият играч в историята, който прескача групите още в дебюта си. Преди него това стори Григор Димитров през миналата година, като именно Гришо е и първият и единствен засега дебютант - шампион.


"Кевин показа страхотен тенис през цялата година. Това определено е най-добрият му сезон, но играе много силно в последните няколко години като цяло. Той продължи по този начин и в течения на този турнир. Постигна невероятна победа над Нишикори и загуби от Федерер, но игра добре. Сервира силно, агресивен е, знам какво да очаквам", каза Джокович относно своя съперник.


"Новак играе невероятно. Напълно се постави на върха на играха. Това е страхотна възможност за мен", каза от своя страна Андерсън. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини