Целта пред Андерсън през 2019: Топ 3



Целта пред Андерсън през 2019: Топ 3
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
18-11-2018 12:39 | Николай Драганов

Кевин Андерсън не успя да се противопостави на Новак Джокович в съботния полуфинал на заключителния турнир на ATP и отстъпи в два сета. 


Южноафриканецът обаче изпраща най-силния сезон в кариерата си, което му помага да си постави високи цели за следващата година.


"Щеше да бъде много добре, ако бях успял да се представя по-силно в последните два мача, защото започнах отлично", каза Андерсън след поражението от Джокович.


"В момента съм разочарован, че не играх по-добре. Но като цяло за мен има много позитиви - завърших на рекордна позиция в ранглиста. Все още има много неща, които да подобрим, има много цели, които си поставям за догодина", коментира южноафриканецът.


32-годишният тенисист дебютира на финалите в Лондон, като преди това игра финал на Уимбълдън и спечели две титли - в Ню Йорк и първи ATP 500 трофей във Виена. Кевин Андерсън завършва годината с 48 победи и 19 загуби.


"Да бъда част от Топ 5 на света беше голяма моя цел. Надявам се догодина да завършва в Топ 3. Това е следващата ми голяма цел. За да се случи ще трябва да постигна силни резултати на "Мастърс" турнирите и в Големия шлем. Надявам се да спечеля няколко титли, да играя финали в мейджър турнирите и дори да спечеля един. Това е голямата ми цел", добави Андерсън.


"Чувствам, че се поставям в позиция, в която съм легитимен претендент. Има неща, които трябва да правя по-добре в определени фази от турнирите, но това е нещо, върху което ще работим", каза той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини