Чакат Федерер на турнира в Барселона



27-11-2018 09:43 | Николай Драганов

Директорът на турнира на клей от сериите ATP 500 в Барселона Алберт Агусти заяви, че има разговори с Роджър Федерер за евентуално негово участие в надпреварата. 


Маестрото не е играл на червени кортове в последните два сезона, но даде известни сигнали, че може да ревизира това решение през 2019-та година. 


Що се отнася до надпреварата в Барселона, швейцарецът има едно участие там през далечната 2000-на година, когато е на 19 и отпадна в първи кръг след тежка загуба с 1:6, 1:6 от Серхи Бругера.


"Той е идвал веднъж, когато беше много млад, но не го е правил в последните 10 години. През миналата година имахме разговори, вратата беше отворена, но той реши да не участва в клей сезона. Сега очакваме неговото решение относно следващия сезон", коментира Агусти.

 

Последният мач на клей на Федерер е през май 2016-та година, когато загуби във втори кръг на "Мастърс" турнира в Рим от Доминик Тийм. 


"Ако отново не откаже червените кортове, ние го очакваме. Не е само въпрос на пари, но същото така на връзки и в това отношение ние вършим чудесна работа", добави той. 


Турнирът в Барселона е един от най-успешните в кариерата на големия съперник на Федерер - Рафаел Надал. Испанецът е шампион в последните три издания на надпреварата и носител на общо 11 титли. Наскоро на негово име беше кръстен и централния корт.

 

Запитан дали турнирът има бъдеще след оттеглянето на Рафа един ден, Агусти припомни, че преди пробива на Рафа, надпреварата има над 50-годишна история на страхотен успех. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини