Сингапур отмъква финалите на АТП от Лондон



Сингапур отмъква финалите на АТП от Лондон
Свързани турнири
Тагове
29-11-2018 16:49 | Станко Димов

Финалите на АТП се преместиха от Шанхай в Лондон през 2009-а година, откогато залата „The О2“ стана неизменен дом на заключителния за сезона турнир. Със сигурност 8-те най-добри за годината ще се срещат в Лондон и в следващите 2 години, но от 2021 надпреварата може да се провежда в друг град.

Потенциалните кандидати ще станат ясни в следващите няколко седмици, а финалното решение ще бъде взето най-рано през март догодина.

Според TennisWorld, най-сериозна се очертава кандидатурата на Сингапур, където през последните 5 години се провеждаха финалите на WTA. От новия сезон най-добрите 8 при дамите ще премерят сили в китайския град Шънзън, което отваря врати на Сингапур да се бори за мъжкия финален турнир. Домакините вече изразили готовност да осигурят $9 млн. награден фонд, за да измъкнат турнира от столицата на Англия.

Големият проблем в случая се очертава да бъде капацитета на залата. „The О2“ побира около 20 000 зрители, като годишно надпреварата е посетена от приблизително 250 000 зрители. Залата в Сингапур е с капацитет „едва“ 12 000 зрители и по този показател няма как да се конкурира с „The О2“. В Сингапур обаче са готови с алтернативен план – да използват националния стадион, който побира 55 000 зрители.

Наскоро световният №1 Новак Джокович в прав текст заяви, че Лондон е отличен домакин, но финалите на АТП имат нужда от промяна, след като се задържаха 10 години на Острова. Рафаел Надал пък нееднократно е предлагал надпреварата да се провежда на клей, но мераците му бяха секнати от изпълнителния директор на АТП Крис Кермод, според когото в тази част от сезона не е практично да се играе на клей, предвид предходните турнири в зала в Европа.

Освен Сингапур, сериозна кандидатура се очаква да има и от някой от американските мегаполиси, които също ще се пробват да „откраднат“ надпреварата от Европа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини