Сръбкиня се отказа от тениса едва на 26 години



Сръбкиня се отказа от тениса едва на 26 години
Свързани играчи
Тагове
01-12-2018 13:00 | Tennis24.bg

Бившата 32-а ракета в света Бояна Йовановски взе решение да сложи край на кариерата си на 26-годишна възраст. "Първата част от моя живот в професиите стигна своя край. Кариерата ми на професионална тенисистка приключи.

След дълги размишления, многобройни травми и операции ми бе трудно да взема окончателно решение. Както преди усещам страстта си към тениса и съревнованията, но организмът ми не може да се справи. Не мога да тренирам и играя така, както съм свикнала, не мога да се раздавам напълно и да реализирам професионалните си цели и заради това нямам друг избор", написа Йовановски в акаунта си във Фейсбук.

Тя дебютира в Тура през 2010 г., а две години по-късно в Баку спечели първата си титла. През 2012 г. също така помогна на националния отбор на Сърбия да стигне до финала на Купата на федерациите. През 2013 г. завоюва титлата на турнира в Ташкент. След като две години не игра тенис заради травма, тази година се върна в Тура, като игра в квалификациите на надпревари на WTA и в няколко съревнования на ITF.

"Тенисът ми даде много, обогати живота ми. Имах възможност да пътувам, да се срещам с хора и да намирам приятели. Тенисът ще остане голяма част от моя живот. Следващата ми цел е да уча психология и да работя като треньор. Тенисът е живота ми, моята любов. Така ще бъде винаги", заключи Йовановски. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини