Петкович възхитена от Щефи Граф, но определя за свой идол Серина Уилямс



29-03-2011 18:26 | Николай Драгиев

Вчера Андреа Петкович постигна най-голямата победа в кариерата си. Тя надигра световната номер 1 Каролина Вожняцки със 7:5, 3:6, 6:3 и стигна четвъртфиналите в Маями. След срещата тя разказа за своя известен танц, за Щефи Граф, Серина Уилямс и отношенията си с Ана Иванович.

 

"За първи път изпълних своя Petkodance на US Open след бас с моя треньор, но нямах намерение да продължавам с него. Феновете обаче ме убедиха, че не трябва да спирам. Открита съм за нови предложения, така че може да ми пишете на andiepetko@hotmail.com," споделя Петкораци.

 

"Щефи Граф е мой кумир. Спомням си я още откакто бях съвсем малка. Тя е изключително класен играч. Гледала съм много нейни мачове в Youtube и попивам много от движенията й. 

 

"Имах честа да играя с нея в Лас Вегас и Индиън Уелс. Тя е изключителна и в момента. Ако нямаше травми, дори в момента можеше да бъде в топ 20. Немските журналисти опитват да ме сравняват с нея. Аз обаче считам за добър резултат четвъртфинал тук, а тя има 22 титли от "Големия Шлем"?! Къде са моите 22 титли? Все пак е хубаво, че станах първата германка с победа над действаща номер 1 от толкова време," коментира Петкович.

 

"Честно казано обаче моят основен идол е Серина Уилямс. Нейната воля за победа е невероятна. Спомням си на Australian Open как обърна Виктория Азаренка, като губеше с 4:6, 0:4. Бях изумена и това ме вдъхнови."

 

Родената в Босна и Херцеговина Петкович допълва, че се разбира най-много с Ана Иванович и Новак Джокович от тенисистите. "Много съм близка с Ана и Новак. С Янко и Йелена също, но не чак толкова," допълни Петкович, която играе с Иванович на двойки в Маями.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини