Братята Брайън се събират в Окланд



10-12-2018 09:14 | Николай Драганов

Една от най-великите двойки в историята на тениса - братята Боб и Майк Брайън - ще заиграят отново заедно съвсем скоро. Планирането завръщане на тандема е за турнира в Окланд през януари.


В Нова Зеландия братята Брайън ще започнат своя 21-ви сезон заедно в ATP тура. 


Боб Брайън беше извън строя от Откритото първенство на Франция заради контузия, а в негово отсъствие брат му Майк си партнира с техния сънародник Джак Сок. 


Сок успя да замени брилянтно Боб и дори да влее нова енергия на тандема, който в последните години започна да губи позиции. Двамата с Майк Брайън спечелиха Уимбълдън, US Open и финалите на ATP, като се изкачиха до върха в ранглистата.


Краят на този извънреден, но супер успешен тандем, се налага от самосебе си заради завръщането на Боб и така двамата 40-годишни близнаци отново ще заиграят заедно в Окланд, а след това на Australian Open.


Братятата Брайън са спечелили 114 титли заедно, повече от всяка друга двойка в историята, и са били начело на ранглистата за общо 438 седмици. Заедно имат 16 титли от Големия шлем.


Любопитна подробност е, че досега Боб и Майк Брайън никога не се печелили мач в Окланд. "Трябва да променим това. Дано е 2019-та е нашата година", заявиха те в съвместно изявление. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини