Серина: Трябва да спрем домашното насилие в САЩ



18-12-2018 08:57 | Николай Драганов

Носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс е популярна не само с изявите си на корта, но и с обществените позиции, които от години заема, най-вече по отношение на жените и афроамериканците в САЩ. 


Политическата ѝ активност не винаги и носи позитиви, особено когато възгледите ѝ се преплитат твърде непремерено с изявите ѝ на корта. При последния такъв случай Уилямс обърна скандала си със съдията Карлош Рамош от финала на US Open в политически скандал, като го обвини в сексизъм.


Но скандалите далеч не са всичко, с което се изчерпва активизмът на Серина по политически въпроси като отношение към жените и техните проблеми в американското общество. В интервю за Huffington Post американката коментира темата с домашното насилие.


"В САЩ една от всеки четири жени е била жертва на домашно насилие през живота си, като почти винаги има и финансов елемент на обида или злоупотреба. Винаги, когато изрека тази статистика на глас, се шокирам. Тази жена може да е наш приятел, член на семейството, колега. Трябва да направим необходимото, за да подобрим тези числа", коментира Серина.


"Една от най-невидимите форми на домашно насилие са финансовите обиди. Онези, които го правят, използват парите като оръжие, с което да държат жертвите си в капана на токсични и опасни взаимоотношения", добави Уилямс. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини