Пьотр Нестеров е номер едно в Европа за годината



18-12-2018 14:11 | Tennis24.bg

Пьотр Нестеров беше избран за тенисист номер 1 на Европа при момчетата до 16 годишна възраст. От Тенис Европа обявиха официално, че Нестеров е "Играч на годината".  С това голямо постижение Пьотр печели едноседмичен лагер в академия академия „Муратоглу“.  Това е един от най-модерните центрове за обучение в света, който предлага тренировъчни лагери целогодишно в един уникален спортен и развлекателен комплекс от 12 хектара във Френската Ривиера.

Официалният сертификат и медал за наградата "Играч на годината" ще бъдат връчени на представител на Българската федерация по тенис по време на церемония в годишната среща на Тенис Европа във Валета, Малта, в края на март 2019 г.

През тази година Нестеров стана шампион на осемте най-добри на Европа до 16 г. на Мастърса в Реджо Калабрия (Италия). Също така Пьотр триумфира с титлите на турнира до 16 г. от първа категория в Сараево (Босна и Херцеговина) и в надпреварите от втора категория в Лида (Беларус) и Панчево (Сърбия).

Пьотр завършва годината като номер 1 и в ранглистата при юношите до 16 г. Завършвайки като номер 1 в годишната класация на Тенис Европа, Нестеров застава в сериозната компания на Новак Джокович, Григор Димитров, Гаел Монфис, Ришар Гаске, Мартина Хингис, Жустин Енен, Ива Майоли и много други, които са завършвали годината като номер на Европа до 14 или 16 г.

Освен Димитров и Нестеров номер 1 на Европа от България са завършвали Димитър Кузманов и Леонид Шейнгезикхт. И двамата го постигат до 16 г. съответно през 2009 и 2015 г.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини