Марди Фиш: Трудно е да свикна с мисълта, че ще изместя Родик



30-03-2011 13:44 | Николай Драгиев

Марди Фиш може да стане ракета №1 на САЩ в случай, че победи Давид Ферер в четвъртфиналите на турнира в Маями. Самият Фиш призна, че му е трудно да приеме, че ще измести от тази позиция своя добър приятел Анди Родик. Родик, който е настоящият шампион в Маями, ще изпадне от топ 10 и се очаква да бъде около 14-о място от понеделник.

 

Вчера Фиш надви в два сета Хуан Мартин дел Потро и за първи път достигна толкова напред на турнира в Маями. ""С Хуан Мартин показахме тенис на много високо ниво в повечето време от срещата. На мрежата му казах, че наистина съм щастлив от неговото завръщане. Ние сме в прекрасни отношения," разкри Фиш.

 

"Когато сравним моята кариера с тази на Анди Родик, то на мен ми е трудно да си представя, че ще бъда ракета №1 на САЩ. Не съм убеден, че това съответства на действителността. Той е многократно по-успешен от мен като трофеи и победи. Неговите успехи в турнирите от "Големия Шлем" и Купа "Дейвис" са знакови. Така че няма да се чувствам комфортно в тази позиция," сподели още американецът.

 

Марди Фиш коментира и предстоящия си съперник Давид Ферер. "Ферер е боец от висока класа, дори и на по-бързите настилки. Намира се в прекрасна форма и това значи, че ме чака труден мач. Не е случайно, че той е номер 6 в света."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини