Бушар: Не издържах на напрежението, но сега съм добре



Бушар: Не издържах на напрежението, но сега съм добре
Свързани играчи
Тагове
25-12-2018 13:07 | Tennis24.bg

Южени Бушар очаква с нетърпение старта на новия сезон в WTA. 24-годишната блондинка направи истински фурор през 2014-а година, когато достигна до полуфиналите на Australian Open и „Ролан Гарос“ и игра за трофея на Уимбълдън, но в следващите години така и не успя да запази формата си и допусна очакван рязък спад в ранглистата.

Канадската тенисистка обаче е решена да остави лошите резултати в миналото и да се концентрира върху бъдещето.

„Чувствам се добре“, каза Бушар пред „Radio Sport Breakfast“. „Имам нов треньор, с когото се разбирам и тренирам много здраво. Никой не може да ти гарантира дорби резултати, но аз определено искам да извлека най-доброто от себе си. Приключих миналия сезон в добра форма и искам да пренеса това чувство в началото на 2019-а“, коментира Бушар.

Тя сподели и какво се е случило с нея след прелестния сезон 2014: „За една година след 2014 животът ми се промени. Изведнъж попаднах в очите на обществеността и усещах огромно напрежение да запазя нивото и да повторя резултатите си. Но след този период научих много. Осъзнах, че най-важното е да изляза на корта с чисто съзнание, да не се поставям сама под напрежение и да се наслаждавам на играта си. Обичам да бъда агресивна и да контролирам точките, но през последните няколко години усещах, че не го правя“, коментира Бушар.

Тя ще започне новия сезон с участие на турнира в Окланд, Нова Зеландия. „Конкуренцията в Окланд ще бъде жестока, особено в началото на годината, когато нищо не е предвидимо. Ще бъде интересно. Тези, които сме тренирали здраво преди сезона вероятно ще бъдем възнаградени“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини