Андреев: Целта ми са турнирите от Шлема (видео)



27-12-2018 08:59 | Николай Драганов

Бих искал да се представя добре на турнирите от Шлема в джуниъра и на Транзишън Тур да постигна добри резултати. Това заяви на среща с деца и приятели на тениса в Paradise Center младата ни надежда Адриан Андреев, предаде репортер на БГНЕС. 


17-годишният тенисист говори за изминалата година, за предстоящия сезон и турнира Sofia Open, за който той получи "уайлд кард“. 


"Мисля, че това беше доста добра година, аз съм доволен от нея. Завършвам четвърти, ще започна втори - това е огромен успех за мен и стабилен ранкинг за джуниър нивото. Бих искал да се представя добре на турнирите от Шлема в джуниъра и на Транзишън Тур да направя добри резултати“, започна той.


"Смятам, че е отлична възможност да играя за трета поредна година в София, това как ще се представя не е от голямо значение“, допълни Андреев. Българинът спомена и на кои тенисисти се възхищава и кой според него е фаворит на надпреварата в София. 

 

"Много харесвам Хачанов как се развива, естествено възхищавам се на Роджър, Джокович, Надал, от младото поколение на Хачанов, Циципас, Медведев“, коментира Андреев. 


"Доста неща трябва да подобря в играта ми. Аз се възхищавам на Джокович, на Григор, тенисистите от Балканския полуостров, като цяло, са за пример“, коментира той. "Чънгду беше най-добрият ми турнир през годината като организация. Относно турнира в София и фаворит - Монфис, може би. Иначе Роджър е моят идол, веднъж се снимах с него, но никога не сме разговаряли“, завърши българинът.

 

През тази година Андреев стана европейски вицешампион, спечели титлата на двойки на US Open и завоюва сребърен медал на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Освен това той триумфира през май в Милано на турнир от категория А и завърши трети на Мастърса на осемте най-добри в Чънгду.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини