Надал е оптимист, Джокович - щастлив



28-12-2018 15:33 | Николай Драганов

Рафаел Надал е уверен, че ще бъде на 100% готов за началото на Australian Open. 


Испанецът пропусна по-голямата част от втората половина от сезона през 2018, след като получи тендинит на коляното по време на полуфиналния си двубой с Хуан Мартин дел Потро на US Open през септември. Последва операция на глезена за премахване на образувание през ноември, като 17-кратният шампион на турнирите от Големия шлем поднови тренировки преди две седмици. 
Испанецът се завръща в игра на демонстративната надпревара в Абу Даби, където ще се изправи срещу Кевин Андерсън в петък на полуфиналите. 


"Започнах да тренирам преди две седмици и стъпка по стъпка смятам, че ще бъда напълно готов за началото на Аустрелиън Оупън след две седмици и половина“, сподели той пред журналисти в столицата на ОАЕ. "Хубаво е да придобия практика с няколко мача преди това, но вярвам, че съм на правилния път“, добави Надал. 


32-годишният тенисист бе принуден да се откаже в два от турнирите на Големия шлем през 2018, но въпреки това добави 11-та титла от "Ролан Гарос" в колекцията си. Той сподели, че остава мотивиран да се завърне успешно за пореден път след травма, въпреки че кариерата му е съпътствана от множество проблеми с контузии. 


"Втората половина от сезона бе трудна за мен по отношение на контузии, но те ме съпътстват по време на моята кариера. Трябва да остана спокоен и да работя правилно. Знам, че няма да бъде лесно, особено в началото след завръщането. Но аз имам опит с това и ще се постарая да съм готов за тренировъчните сесии и няма да изисквам прекалено много от себе си, просто трябва да остана позитивно настроен с всяко постепенно подобрение – това е начинът“, завърши световният номер 2.


Междувременно, към Надал в Абу Даби се присъедини и един от най-големите му съперници на корта Новак Джокович. Именно сърбинът замени испанеца на върха в мъжкия тенис. Втората половина на сезона бе впечатляваща за 31-годишния тенисист, който намери най-добрата си форма и триумфира на Уимбълдън и US Open и ще търси трети пореден успех на турнир от "Голямата четворка“ следващия месец. 


Джокович прекъсна двугодишна суша без титла от Големия шлем на Ол Инглънд Клъб и има само три загуби от тогава. Той призна, че е загубил своята мотивация след като постигна „Кариерен шлем“, печелейки на Ролан Гарос 2016, но намира и други начини, за да остане отдаден и удовлетворен от любимия спорт. "Чувствам, че тенисът отново е мой основен приоритет и път към успеха както преди пет сезона“, започна Джокович. 


"За мен тенисът е платформа, чрез която предавам моите съобщения на останалите фенове по света, предавам ценностите на спорта и наистина съм щастлив от това. За мен тенис кортът е като едно своебразно училище в живота. Не много места в моя живот могат да ме предизвикат както по положителен, така и по негативен начин както го прави един тенис корт“, завърши сърбинът. Джокович ще се изправи срещу Карен Хачанов в полуфиналите на Абу Даби, а сезонът му през 2019 се открива официално с участие на турнира в Доха. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини