Типичен Кириос: Спирам с тениса, ако спечеля в Мелбърн



29-12-2018 12:55 | Николай Драганов

Ексцентричната звезда на австралийския тенис Ник Кириос направи поредното си любопитно изказване. Още преди началото на новия сезон Кириос заяви, че е доста уморен от пътуванията, планира тази година значително да ги намали, а освен това ще прекрати сезона си още в неговото начало, ако спечели титлата от Australian Open.


"Играя достатъчно тенис през годината. Писнало ми е от него, когато се прибера у дома. Бях далеч от дома за пет месеца и половина и определено не искам да изживявам това отново. Ще играя при доста по-лек график", коментира Кириос.


Австралиецът трябва да започне сезона в Бризбейн, където е шампион от миналата година, а след това да се отправи към Мелбърн за първия за годината турнир от Големия шлем. Той обаче може и да се окаже последен за него при едно условие - ако спечели седем мача.


"Ако спечеля Australian Open... вероятно няма да играя повече до края на годината", заяви Ник, който често е опрекван, че дори в течение на определени двубои губи мотивация да ги доиграе. 


Кириос продължи в същия стил и добави, че не се интересува дали ще защити титлата си в Бризбейн. "Вероятно ще имам проблеми с ритъма... Няма да се изненадам, ако направя 30 непредизвикани грешки... няма значение", коментира Кириос в навечерието на първия си двубой, който е срещу Райън Харисън. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини