Ноле: Голямата ми цел е рекордът за титли от Големия шлем



30-12-2018 10:46 | Николай Драганов

Световният номер 1 Новак Джокович призна, че голямата му цел до края на кариерата му е да подобри рекорда на Роджър Федерер за най-много титли от Големия шлем. В момента сръбският тенисист е спечелил 14 трофея от четирите големи турнира, докато рекордьорът Федерер има 20. 


"Ще излъжа, ако кажа, че не искам да постигна възможно най-много победи в Големия шлем. Определено това е голямата ми цел и желание. В тези турнири искам да дам най-доброто от себе си до края на кариерата си. Разбира се, искам да се боря с всички останали за първото място в ранглистата", коментира Джокович след спечелването на титлата от демонстративния турнир в Абу Даби. 


"Вече има ново поколение от тенисисти, Надал и Федерер още са в играта, Мъри и Вавринка се завръщат. Зверев е лидерът на следващото поколение. Мъжкият тенис се намира в страхотен период по отношение на конкуренция и характери. Хубаво е да се виждат нови лица. За мен ще е голямо предизвикателство да запазя толкова високо ниво, особено като семеен човек. Но аз обичам предизвикателствата, защото те ни карат да растем и да се учим", допълни Ноле, цитиран от БГНЕС. 

 

Ноле започва официално сезона си с турнира в Доха следващата седмица, където в първия кръг ще се изправи срещу босненеца Дамир Джумхур. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини