На крив Томич, топките му пречат



На крив Томич, топките му пречат
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
08-01-2019 12:07 | Николай Драганов

Лошото момче на австралийския тенис Бърнард Томич се изказа изключително критично по адрес на новите топки, с които тази година тенисистите при мъжете и жените ще се опитат да спечелят титлата от Australian Open.


Като част от петгодишен договор компанията Dunlop пое изработката на топките, като същите ще бъдат използвани и някои подготвителни събития, като например демонстративния турнир Kooyong Classic. Именно там Томич имаше възможност да опита новите топки, които преди това бяха осигурявани от Wilson.


След първия си мач в надпреварата - победа над американеца Джак Сок - Томич обяви, че е изключително недоволен от новите топки.


"Не знам какво са направили от Australian Open, но е ужасно. Не знам много за ситуацията с топките, но мисля, че не е хубаво. Мисля, че са доста евтини - така чух", коментира популярният със своите скандални действия и изказвания Томич.


Засега обаче той изглежда е самотен в негативното си мнение. "Харесват ми. Не са много различни от предишните и ми се струва, че са много хубави топки", заяви първата ракета на Австралия при жените Ашли Барти.


"Харесвам ги много. Не казвам, че не харесвах и тези на Wilson, но топката на Dunlop е качествена", коментира и сръбският ветеран Янко Типсаревич. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини