Бъдещето на американския тенис надви настоящето



09-01-2019 10:02 | Николай Драганов

21-годишният американски талант Тайлър Фритц записа една от най-големите победи в своята кариера до този момент, след като отстрани своя опитен сънародник Джон Иснър на турнира в Окланд.


50-тия в света Фритц постигна втора победа над представител на Топ 10 при мъжете след успех в два тайбрека - 7:6(3), 7:6(5).


"Харесва ми да смятам, че една от моите сили е да играя под напрежение, да играя добре във важните моменти. Щастлив съм, че започвам годината, показвайки добра игра под напрежение в големите моменти", коментира Фритц. 


До този момент Фритц беше загубил и двата си мача срещу първата ракета на САЩ и не беше спечелил сет. "Джон ме беше побеждавал два пъти досега. Наистина исках този път това да не се случи. Всичко беше въпрос на няколко оспорвани точки и се чувствам много добре, че преминах през това като победител", добави 21-годишният американец.


Той може да се похвали с чудесен процент на спечелени решаващи 13-ти геймове - 70% или 21 от 30 през 2018-та, което го поставя на трето място по този показател в тура, изоставайки единствено зад Александър Зверев (74%, 17:6) и Кей Нишикори (77%, 17:5).


В следващия кръг Фритц ще се изправи срещу Камерън Нори от Великобритания, който победи Жоао Соуса след 7:6(5), 6:4. Нори е отрасъл в Окланд и се наслаждава на отлична подкрепа от трибуните. 


До четвъртфиналите в Нова Зеландия достигна и друг американец. Тенис Сандгрен се наложи над Марко Чекинато с 6:3, 6:3 и ще се изправи срещу Леонардо Майер за място в Топ 4 на турнира. 


Успех записа и Фабио Фонини, който надигра с 6:2, 3:6, 7:6(5) Петер Гойовчик от Германия, а за място на полуфиналите ще срещне друг германец - Филип Колшрайбер. 


За съжаление четирикратният шампион Давид Ферер трябваше да се откаже след само два гейма в мача си срещу сънародника си Пабло Кареньо Буста. Ферер играе последния си сезон в тура, а на старта записа страхотна победа над Робин Хаасе.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини