Мъри срещу Джокович преди Australian Open



10-01-2019 09:18 | Николай Драганов

Анди Мъри ще играе срещу световния номер 1 Новак Джокович в тренировъчен мач в четвъртък преди началото на Откритото първенство на Австралия. Британецът има четири загуби във финали на Australian Open от сърбина. 


Трикратният шампион от турнирите на Големия шлем пропусна по-голямата част от изминалия сезон след операция на бедрото и пропадна в ранглистата до 230-то място. Организаторите на Аустрелиън Оупън споделиха, че двубоят между Мъри и Джокович на "Маргарет Корт“ ще бъде отворен за зрителите. 


Мъри, който е петкратен финалист в Австралия, участва в едва шест надпревари през 2018 и използва своя защитен ранкинг, за да участва в първия турнир от Големия шлем. Шотландецът няма да бъде поставен при жребия, който ще се тегли в четвъртък и може да се изправи срещу топ-ранкинран тенисист още в първия кръг на съревнованието. 


Първият турнир на 31-годишния състезател от септември насам приключи миналата седмица след загуба във втория кръг на Бризбън от руския талант Данийл Медведев. Откритото първенство на Австралия стартира на 14 януари в Мелбърн. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини