Шарапова с първи финал за 2011 след шампионски обрат



31-03-2011 22:10 | Николай Драгиев

Мария Шарапова продължава с отличното си представяне през март. Рускинята, която игра полуфинал в Индиън Уелс, стигна своя първи финал през сезона в Маями. За целта Маша обърна Андреа Петкович след 3:6, 6:0, 6:2 и така се представи великолепно на силните турнири от категорията Premier Mandatory.

 

Това разбира се веднага ще има отражение в световната ранглиста. Шарапова се връща в топ 10 и вероятно ще заема девета позиция от понеделник след две години отсъствие от десетката.

 

От своя страна Андреа Петкович не успя да направи впечатляващ "хеттрик" от победи над състезателки били номер 1. Тя последователно бе победила Вожняцки и Янкович в предишните си срещи.

 

Германката стартира по подобаващ начин двубоя с Шарапова и сякаш се настрои по-добре към ветровитото време. Тя успяваше да се справи с мощните удари на Шарапова и особено добре разчиташе началния й удар.

 

Отличното й движение по корта и ефективният форхенд й позволиха тя да спечели първата част с 6:3.

 

Отговорът на Шарапова не закъсня и тя отговори с шампионски обрат. Мария заигра безгрешно и взе втория сет с внушителното 6:0. Към този момент Петкович почувства някаква болка и изглежда не бе в оптимално състояние на корта.

 

Това позволи на Шарапова да вземе без проблеми да поведе в третия сет с 5:0. Петкович показа признаци на живот, но силите й стигнаха само до почетното 2:6. Мария прие много емоционално успеха и бе поздравена от публиката за играта си.

 

Така Шарапова чака своя съперник за финала от сблъсъка между Виктория Азаренка и Вера Звонарьова, който е от 04,00 часа българско време.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини