Задържаха 28 професионални тенисисти за уредени мачове



10-01-2019 16:40 | Николай Драганов

28 професионални тенисисти са били арестувани по подозрения за участие в схема за уредени мачове, съобщава "Европол". Играчите са задържани в Испания.


Спортистите са част от по-голяма група от 83-ма души и се предполага, че дейността е била ръководена арменска криминална групировка, разказва bTV. 


Заподозрените са били арестувани след обиски на 11 къщи, съобщава "Ройтерс". По време на акцията са иззети 167 000 евро в брой, пушка, повече от 50 електронни устройства, кредитни карти, пет луксозни автомобила и документи, свързани със случая.


До момента се знае, че един от тенисистите е участвал на Откритото първенство на Австралия през 2018 г. Повече подробности, както и имената на задържаните, не се съобщават.


В последните години акциите срещу уредени мачове в долните нива на тениса зачестиха. През 2016 г. отново в Испания бяха задържани 34 души (сред тях 6-ма тенисисти) по същите обвинения. 


Разследването е част от мащабна операция света на тениса, поръчана от Асоциациите на мъжете и жените, организаторите на турнири от Големия шлем и Международната федерация по тенис. От там твърдят, че имат информации за манипулиране на мачове и на най-високо ниво.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини