Федерер с 13-и пореден полуфинал



31-03-2011 23:03 | Николай Драгиев

Роджър Федерер се класира на полуфинал на турнира "Мастърс 1000" в Маями. Швейцарецът поведе с 3:0 срещу Жил Симон, след което французинът реши да прекрати участието си, консултирайки се с лекар. Симон обясни на физиотерапевта, че се събудил със схванат врат и не е можел да се движи оптимално.

 

Достигането до предпоследната фаза на надпреварата в Маями е 13-ият пореден турнир, в който Федерер участва и достига минимум полуфинал. За последно той отпадна на фаза четвъртфинал на Уимбълдън 2010 от Томаш Бердих! В 4 от последните 10 състезания, той е печелил и титлите.

 

Освен всичко Федерер вече няма отрицателен баланс срещу Симон. До преди срещата французинът водеше с 2:1 победи, но дори и по този начин, в статистиката влиза успех за Федерер, с което балансът става 2:2. 

 

Така единствените двама действащи играчи с повече победи отколкото загуби срещу Федерер, са Анди Мъри и Рафаел Надал.

"Ние с Рафа наистина обичаме тези мачове, защото целият свят ни гледа. Винаги се получават невероятни разигравания. Тези срещи имат история, която никой не може да ни отнеме.

 

"Винаги сме показвали уважение един към друг. Ако спечелиш това е супер, ако загубиш го приемаш. Въпреки това искам да го победя," обясни Федерер.

 

"В началото на моята кариера, когато станах номер 1. Тогава нямах изявен съперник, преди да се появи Рафа. Беше невероятно как не спирах да побеждавам и доминирах над всички. Смятам за полезно това, че се появи Надал," допълни той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини