Надал: Мъри взима трудно, но правилно решение



13-01-2019 09:28 | Николай Драганов

Рафаел Надал изрази тъгата си от новината, че дългогодишния му съперник на корта Анди Мъри ще се откаже от тениса, но подчерта, че британецът е взел правилното решение, ако наистина болката в крака е непоносима.

 

Мъри обяви дни преди Australian Open намерението си да се оттегли още след турнира, защото от месеци живее и тренира с болки в бедрото. Това отприщи реакции на подкрепа от негови бивши и настоящи колеги в тура.

 

"Това е много лоша новина. Но когато страдаш от контузия от толкова много време и чувстваш, че вече не си на нивото, което искаш да бъдеш, не ставаш рано сутрин да отидеш на корта със същото желание да тренираш, да се подобряваш, да постигаш целите си, е много трудно", коментира Надал, цитиран от БГНЕС.

 

"Може би той се бори да продължи от много време. Ако чувства, че нещата няма да стават по-добре, може би е взел правилното решение за своето здраве. Това ще бъде голяма загуба за всички свързани с тениса - играчи, фенове. Мъри е голям състезател и шампион. Ще ни липсва", добави Рафа. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини