Тони Надал: Казах на Рафа, че е смешен (видео)



19-01-2019 11:48 | Tennis24.bg

Един от най-добрите треньори по тенис в света Тони Надал не знае много за България, но сега ще има честта да се срещне отблизо със столицата ни. Той е у нас като посланик на Sofia Open 2019. Човекът, който направи Рафаел Надал толкова добър разкри подробности от работата си с испанския тенисист. Тони Надал, който е и чичо на Рафаел, говори за сутрешния блок на NOVA „Събуди се”.

„За България не знам много, но познавам двама български спортисти. Единият е Христо Стоичков, приятел е на брат ми – Мигел Надал – играли са заедно дълги години в Барселона. Даже преди две години се видяхме в Маями, играхме голф. Да ви кажа обаче, Стоичков изобщо не е добър в голфа, както във футбола", започна разказа си Тони Надал.

"Разбира се, познавам и Григор Димитров, той е много добър тенисист. Той е приятел и с Рафаел. За съжаление, резултатите му не са толкова добри, колкото заслужава. Спомням си, когато играха с Рафаел за първи път, си казах, че това ще е следващият номер 1. Нещо съвсем малко му трябва. Първо, трябва да е много силен психически, във важните моменти това много му помага. Понякога краката са му леко разкрачени, а така по-трудно се предава сила на топката. Но най-важното нещо е психиката”, сподели Тони Надал.

„Докато бях треньор на Рафа, не взимах пари за това. Не защото той не искаше да ми плаща, за мен това беше удоволствие. Имам бизнес с дограма, семеен бизнес, както и два ресторанта. Но като не взимах пари, винаги можех да му кажа каквото мисля. Сега се наслаждавам на тениса.”

„Рафаел е много тих и спокоен в живота, обича да лови риба, да играе голф, да бъде у дома, с приятелите си. Когато стъпи на корта е съвсем различен. Когато беше на 7 години, казах на баща му, че ще стане шампион на Испания. Винаги съм знаел. Когато Рафаел беше малък, аз бях много строг с него. Когато разбереш, че нещата не се случват лесно, се подготвяш за живота.”

„Ритуалите му преди сервис не ми харесват. Изведнъж започна да прави много неща. По време на тренировки не прави нищо такова, само на мачовете. Казах му, че е смешен”, коментира още Тони Надал.

Sofia Open 2019 ще се проведе от 3 до 10 февруари в „Арена Армеец“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини