Баутиста Агут на първи четвъртфинал в Шлема



20-01-2019 13:07 | Tennis24.bg

Роберто Баутиста Агут се класира за първи път в кариерата си на четвъртфиналите на турнир от Големия шлем, след като победи изненадващо шестия в схемата на откритото първенство на Австралия - Марин Чилич от Хърватия. Испанецът се наложи с 6:7(8), 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 след четири часа игра в мача от четвъртия кръг на турнира.

Баутиста Агут, поставен на 22-о място в схемата, спечели решаващия пробив в деветия гейм на последния сет, след което загуби само едно разиграване на собствен сервис и сложи край на двубоя на "Маргарет Корт Арена" с първия си мачбол.

Срещу Чилич испанецът постигна първа победа в своята кариера в четвърти кръг на турнирите от Големия шлем от 25 участия и девет достигания до осминафиналите. 

 

Това беше трети успех в пет сета от четири мача на Агут до този момент на Australian Open 2019. Преди това сценарият се повтори с Анди Мъри и Джон Милман, докато Карен Хачанов беше победен в три сета.


След спечелената четиричасова битка над шестия поставен Чилич, Агут извика мощно "Вамос" и посочи към небето в памет на своята майка, която почита през миналата година.


"Отне ми доста работа, доста отдаденост, много търпение. Трябваше да се поработя много, за да стигна до четвъртфиналите. Изиграх три мача в пет сета, останах доста часове на корта, така че наистина съм много щастлив", заяви щастливият 22-ри поставен испанец след успеха си.


На четвъртфиналите той ще се изправи срещу Стефанос Циципас или Роджър Федерер, които играят в другия осминафинал в тази част на схемата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини