Роджър: Преди да се появи Рафа беше страхотно, губех по 10 мача за 2 години



01-04-2011 12:52 | Станко Димов

Роджър Федерер срещу Рафаел Надал. Какво повече може да иска един тенис фен от двубой между двама от най-великите тенисисти в историята. Пореден, 23-ти спектакъл на може би най-великото съперничество в историята на тениса. Странно или не, двамата няма не се изправят в спор за трофей, а в битка да определят един от финалистите на турнира в Маями.


Бившият номер 1 в света Роджър Федерер разказа няколко любопитни виждания относно двубоите си с Рафа. Швейцарецът признава, че в началото не е осъзнавал в каква митологема ще се превърнат техните двубои. С годините обаче съперничеството им на корта се превърна в страхотен респект в живота. Ето какво сподели Роджър:


„В началото на моята кариера, когато за първи път станах номер 1 в света, нямах такъв съперник и честно казано бях щастлив. Тогава бях в състояние да печеля, печеля, печеля и да доминирам в света. Губех общо около 10 мача за две години. Беше просто невероятно”, сподели Федерер.


„В началото се опитвах да пречупя съперничеството си с Рафа. Чак след време вече бях в състояние да кажа, че то ми харесва.  Тениска без ръкави, пиратски панталони с неговото име, дълга коса, левичар, въртеливи удари...от другата страна бях аз - бекхенд с една ръка срещу такъв с две, левичар срещу десничар. Мисля, че всичко, което направихме имаше смисъл”, разказа спомените си за началото на съперничеството си с Рафа Роджър.


„В началото имахме добри времена, днес вече е различно. Взаимното ни уважение е огромно, помагаме си в името на добри каузи, организираме мачове за нашите фондации и за други благородни цели. Направихме толкова много неща заедно и беше много забавно”, каза още швейцарският маестро.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини