Циципас: Победата над Федерер ми изгради име



22-01-2019 13:13 | Tennis24.bg

След като постигна целта си за 2019 година с класиране на полуфинал на турнир от Големия шлем още от първия път, гръцкият тенисист Стефанос Циципас е готов да вдигне летвата с трофей. Само преди два дни той отстрани Роджър Федерер от откритото първенство по тенис на Австралия, а днес 20-годишният талант победи и Роберто Баутиста Агут.

"Това е първата крачка. От тук се започва, а след това продължаваш напред. Радвам се, че постигнах целта ми, но това е само началото за нещо по-голямо. Сега съм постигнал минимума, ако мога така да се изразя", заяви Циципас след победата срещу испанеца.

"Беше странно след победата (срещу Федерер) и ми беше трудно да осъзная какво се е случило. Първата вечер имах болки в палеца на крака и това ме държеше буден. Дори цялото ми тяло беше сковано, защото се притеснявах за следващия мач. Чудех се дали ще мога да се наспя преди него", продължи Циципас.

Той получил хиляди съобщения от Гърция след победите си в Мелбърн и обеща, като се върне да празнува със сънародниците си.

"Победата срещу Федерер беше много важна за мен, защото ми изгради име. Дори и след нея обаче знаех, че следващият мач ще бъде най-голямото предизвикателство, защото в него ще трябва отново да се доказвам", завърши Циципас, когото очакваме да видим в София на турнира на АТР през февруари.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини