Осака с нов успех по пътя към втора поредна титла от Шлема



23-01-2019 08:55 | Николай Драганов

Наоми Осака се класира на полуфинал в Откритото първенство на Австралия след успех с 6:4, 6:1 над Елина Свитолина. 


Шампионката от US Open 2018 спечели първия сет след размяна на общо пет пробива в неговия край, а във втората част беше категорична, не изгуби подаването си и логично се поздрави с успех.


Свитолина беше спечелила три от петте мача между двете до този момент, включително двата през 2018-та. Но в този четвъртфинален сблъсък Осака показа повече търпение, а освен това украинката беше измъчвана от травми, които не и позволиха да покаже 100% от възможностите си. 


Никоя тенисистка от Ким Клайстерс през 2006-та година досега не е достигала отвъд четвъртфиналите на следващия турнир от Големия шлем след първия си "мейджър" трофей, който за нея дойде преди няколко месеца в Ню Йорк.


21-годишната японка остава по график да стане първата жена от 2001-ва година насам, която печели първите си два турнира от Шлема в два последователни турнира. Тогава това стори Дженифър Каприети, печелейки в Мелбърн и Париж.

 

На втория си пореден полуфинал в турнирите от Голямата четворка, Осака ще се изправи срещу Каролина Плишкова, която надигра драматично Серина Уилямс в три сета.


"Това е нещо, върху което работих много здраво... да се опитам да достигам напред в турнирите постоянно. Мисля, че успявам. В момента просто гледам напред. Щастлива съм къде се намирам, но не съм задоволена - искам да продължавам. Има още мачове за спечелване", коментира след победата Осака.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини