Квитова е първата финалистка в Мелбърн



24-01-2019 08:27 | Николай Драганов

Световната №6 при жените Петра Квитова стана първата състезателка, която се класира за финала на Australian Open 2019.

 

Квитова се оказа твърде сериозно препятствие за Даниел Колинс от САЩ и я надигра със 7:6(2), 6:0 в първия полуфинал в женската схема. 


Това е първо класиране на финал в Австралия за Петра Квитова, която е двукратна шампионка от Уимбълдън. До този момент тя не е губила в мач за титлата в турнири от Шлема, но и няма други финали освен двата в Лондон.


"Това означава всичко за мен. Заради това се трудя толкова много, за да достигам до тези финали. Най-накрая успях да го сторя в този турнир и ще се насладя на финала. Каквото и да се случи, вече съм много, много щастлива", заяви Квитова, която може да атакува не само трета титла от Големия шлем, но и първото място в ранглистата.


Доволна от своето представяне може да бъде и Колинс, която до началото на Australian Open 2019 нямаше победа в основната схема на турнир от Шлема. 


Квитова пък започва отлично годината, след като през миналия сезон не премина трети кръг в който и да е от четирите големи турнира. 


На финала тя ще се изправи срещу Наоми Осака, която не позволи изцяло чешки финал и победи Каролина Плишкова в другия полуфинал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини