Рафаел Надал надигра Федерер за 15-и път (видео)



02-04-2011 03:07 | Николай Драгиев

Рафаел Надал постигна една от най-убедителните си победи над своя основен съперник Роджър Федерер. Световният номер 1 надви швейцареца с 6:3, 6:2 за 80 минути игра и се класира на финала на "Мастърс 1000" в Маями.

 

Това е общо 15-и успех за Надал след 23 срещи с рекордьора по титли в "Големия Шлем". Така той ще може да се бори за трети път за титлата в Маями, която му убягна на два пъти през годините. Това е втори финал за годината пред Надал, който е рекордьор с 18 "Мастърс 1000" титли в кариерата си.

 

Първият сет продължи само 33 минути и в него световният номер 1 бе блестящ. Испанецът бе безгрешен за разлика от Федерер, който направи цели 18 непредизвикани грешки, повечето от любимия форхенд.

 

Надал проби още за 2:1 и до края на сета загуби едва две точки на свой сервис. Той реализира 83% първи начален удар, а освен това доминираше с форхенда си, който функционираше блестящо. С втори пробив той затвърди спечелването на сета - 6:3. Дори и опитът на Федерер да излиза на мрежата не даде нужния ефект.

 

Вторият сет започна малко по-различно. Федерер бързо достигна до точка за пробив, но Надал не му даде шанс да я реализира. След като измъкна трудния си първи сервис-гейм Надал веднага проби за 2:0, а преднината му лесно набъбна до 3:0.

 

В продължителен гейм Федерер оцеля и не допусна втори пробив след наистина много битка. Публиката се опита да го окуражи по всякакъв начин и скандираше непрекъснато "Роджър, Роджър".

 

Това не му помогна срещу Надал, който продължи да сервира прекрасно с над 80% първи сервис. Рафа спечели и втория сет с 6:2 като резултатът можеше да бъде и още по-категоричен. След поздрава на мрежата Надал прие съвсем спокойно победата, без да изразява бурно радостта си.

 

В историята на двубоите между едва 24-годишните Надал и Джокович вече има 24 срещи. Резултатът е 16:8 в полза на Матадора. Последният финал между тях обаче бе спечелен наскоро от Ноле в Индиън Уелс с 4:6, 6:3, 6:2. Освен това на твърди кортове авансът също е за него - 8:5.

Финалният двубой между Рафа и Ноле е предвиден за 20,00 часа българско време в неделя.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини