Карен Хачанов – с горещ характер и фен на „горещите“



Карен Хачанов – с горещ характер и фен на „горещите“
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-02-2019 16:07 | Николай Драганов

Два дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2019 година – тенис шоуто Sofia Open. Част от световния елит на аристократичния спорт ще завладее България от 3 до 10 февруари. „Арена Армеец" е домакин на битките от най-силния и атрактивен турнир в света от категория АТР 250 за годината. Продължаваме рубриката „Звездите на Sofia Open 2019". Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта!

 

Карен Хачанов е №11 в световната ранглиста и ще дебютира на Sofia Open. Въпреки че все още е доста млад, 22- годишният руснак вече успя да спечели сърцата на милиони фенове по целия свят с уникалната си техника на корта.

 

Карен е роден на 21 май 1996 г. в Москва. Корените му са от Армения, но самият той не е живял там. Често обаче посещава страната за почивка или ангажименти свързани с тениса. Дядото на Хачанов по бащина линия е роден и дълго време живее в Ереван. По-късно той отива в столицата на Русия, където пренася цялото семейство. Майката на Карен работи в медицината, а баща му е бивш волейболист на професионално ниво. Майка му също е правила опити в различни дисциплини, но като аматьор. Така че не е изненадващо, че в такова активно семейство е роден знаменит тенисист.

 

От ранна възраст Карен се запалва по баскетбола и тази любов продължава и до днес. Когато е на на три години, родителите му го записват да тренира тенис. Дядото настоява детето да последва стъпките на майка си и да следва медицина, но Карен успява да убеди роднините си, че ще свърже живота си с професионалния спорт. На 7-годишна възраст той вече е твърдо решен да се развива в тениса.

 

През 2008 г. Карен израства с цели 12 сантиметра. Такива промени в организма влияят силно върху координацията на движенията. Но той не се отказва и започва да тренира още по-усърдно, за да свикне с тялото си.

 

Бащата на младежа споделя, че като тийнейджър е имал горещ нрав, което често е водело до изблици на гняв по време на мачове му. Той чупи ракети и не се държи подобащо със съдиите. Но с течение на времето успява да успокои страстта си и започва да приема много по-спокойни неуспехите.

 

Негови идоли в детството са Марат Сафин и Хуан Мартин дел Потро.

 

През 2013 г. Хачанов печели Европейското първенство за младежи до 18 години. На възраст от 17 години и 157 дни, той става най-младият руски тенисист, който дебютира в ATP.

 

Едва на 20 години влиза в топ 100 на световната раглиста. През 2016 г. идва и първата му титла в турнир от ATP, побеждавайки на финала в Чънду Алберт Рамос Виньолас.

 

Карен не обича да споделя детайлите от личния си живот с журналисти и фенове. Той се опитва да спаси близките от повишеното обществено внимание. Но наскоро призна, че е женен от две години.

 

В свободното си време Хачанов обича да пътува по света и да посещава нови страни. Карен е много голям фен на футболния Реал М, а в НБА отдава предпочитанията си на Маями хийт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини