Националките до 14 г. отстъпиха драматично на Швеция



01-02-2019 19:54 | Николай Драганов

Националките на България до 14 г. загубиха с 1:2 победи от Швеция на старта на Европейската отборна зимна купа в Пловдив. Така нашите момичета ще продължат участието си разпределение на местата от 5- то до 8- мо.


Надпреварата се провежда в зала „Атаро Клима". Състезанието се осъществява със съдействието „АТАРО Клима" ЕООД, Община Пловдив, Българска Федерация по Тенис и ТК „Пловдив 1981".


В първата среща Йоанна Радулова отстъпи с 4:6, 1:6 на Стина Ларсон. Анастасия-Александра Николова изравни резултата след успех с 6:4, 6:1 над Юне Бьорк. В решителната среща на двойки Анастасия-Александра Николова и Мария Рогачева загубиха с 2:6, 4:6 от Бьорк и Ларсон.


Утре България ще играе срещу Норвегия.


България е в състав Йоанна Радулова (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив), Анастасия-Александра Николова (ТК "Супер Спорт", гр.Варна) и Мария Рогачева (ТК „Пловдив 1981"). Капитан на България е Александър Пенев.


Общо 8 отбора участват на състезанието в Пловдив. Освен нашите момичета на кортовете в зала „Атаро Клима" участват отборите на Холандия, Норвегия, Румъния, Сърбия, Испания, Швеция и Турция. Първите два отбора ще се класират за финалите в Чехия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини